Museet på Koldinghus

Interview med Conni Ramskov, Museumsinspektør på Museet på Koldinghus

Når kulturarven skal bevares på forsvarlig vis.

På Museet på Koldinghus bliver der opbevaret diverse former for forhistoriske fund i Ultraplast produkter.

På Museet på Koldinghus bliver der ikke gået på kompromis når det afgøres hvordan museumsgenstandene skal bevares og udstilles. Det afgørende er at æskerne, som emnerne bliver opbevaret i, er inerte, fleksible og stabelbare. Derfor blev Ultraplast kontaktet.

Koldinghus er hjemsted for flere af Danmarks fineste kulturhistoriske samlinger. Museumsgenstandene, som sirligt bliver bevaret her, består af alt fra forskellige arter jordfund, keramik og sølv til glasperler og rav. Fælles for alle genstandene er dog at de er særligt skrøbelige, hvilket sætter yderst høje krav til opbevaring. Da Museet på Koldinghus skulle indkøbe nye opbevaringsprodukter, blev der derfor sat en række skrappe krav op.

Museumsgenstandene skulle først og fremmest kunne bevares uden at tage skade af de produkter, som disse blev opbevaret i. Dernæst var det vigtigt at æskerne kunne tilpasses de forskellige genstande, da der af gode grunde ikke er tale om standardprodukter. Derudover var det af praktiske årsager væsentligt at æskerne kunne blive stabilt stablet. Sidst men ikke mindst skulle den fremtidige opbevaringsløsning være langsigtet og være af særlig høj kvalitet. Som museumsinspektør, Conni Ramskov udtrykker det: ”Det er jo uerstattelige genstande vi har med at gøre, så de skulle gerne kunne opbevares der de næste mange, mange år uden at tage nogen form for skade”.

For at finde den bedste løsning valgte Conni Ramskov blandt andet at søge kyndig rådgivning hos museets konservatorer, som er specialiseret i hvordan blandt andet luftfugtighed kan påvirke de forskellige typer materiale, som museumsgenstande består af, og hvad genstandene kan tage direkte skade af. Kort fortalt ved konservatorerne hvordan kulturarven, som består af værdifulde museumsgenstande, bliver bevaret bedst muligt. Her fra blev Conni ledt videre til Ultraplast.

”Først kiggede jeg på Ultraplasts hjemmeside for at orientere mig. Derefter ringede jeg op og fik nem og god rådgivning i hvilke Ultraplast produkter, der ville kunne leve op til vores skrappe krav. I fællesskab kom vi blandt andet frem til de klare opbevaringskasser med løse skillevægge. Her kan vi selv sætte skillevæggene i og derved selv tilpasse produktet, så det passer optimalt. Den høje fleksibilitet er et stort plus for os! Efter få dage havde vi allerede vores nyindkøbte Ultraplast produkter fremme i Koldinghus”, siger Conni Ramskov tilfreds.

”Det har været en god oplevelse at handle med Ultraplast”, siger Conni Ramskov afslutningsvis. ”Vi fik hvad vi kom efter: høj kvalitet, stabelbare produkter i inert materiale, fleksibilitet og hurtig levering”.